top of page

Melina Rakic nieuwe voorzitter Raad van Bestuur ARQ

De Raad van Toezicht van ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum benoemt per 1 december 2023 Melina Kappeyne van de Coppello-Rakic als voorzitter Raad van Bestuur. Daarmee is zij ook de nieuwe voorzitter van Stichting 1940-1945. Melina Rakic volgt hiermee Jan-Wilke Reerds op die begin 2024 met pensioen gaat.

 

Melina Rakic (1969) is psychiater en momenteel lid Raad van Bestuur van Trajectum. Daarvoor werkte zij onder andere als directeur behandelzaken bij Inforsa en als geneesheer-directeur bij Arkin.

 

Khadija Arib, voorzitter Raad van Toezicht ARQ: “ARQ krijgt met de komst van Melina Rakic een zeer ervaren psychiater en bestuurder met een brede zorgachtergrond. Zij is een waardige opvolger van Jan-Wilke Reerds, die we zeer dankbaar zijn voor zijn, bijna 4 decennia lang durende, betrokkenheid en inzet voor ARQ en het psychotrauma werkveld in Nederland.”

 

Melina Rakic: “De visie van ARQ dat ieder mens waar ook ter wereld recht heeft op een menswaardig bestaan, spreekt mij enorm aan. Ik weet hoe oorlog kan doorwerken op volgende generaties en hoe samenlevingen ontwricht kunnen raken door rampen en crises. Ik wil mijn ervaring als psychiater en bestuurder graag vol inzetten om het psychotrauma werkveld in Nederland en daarbuiten verder te versterken. ARQ is de psychotraumaexpert in Nederland en ver daarbuiten. Met ruim 50 jaar ervaring en zo’n 450 specialisten op gebied van onderzoek, preventie en behandeling van psychotrauma is het een prachtige organisatie om onderdeel van uit te mogen gaan maken.“

Met deze benoeming bestaat de Raad van Bestuur van ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum per 1 december uit Melina Rakic en Ate Osinga. Jan-Wilke Reerds zal de nieuwe Raad van Bestuur als adviseur in de eerste periode ondersteunen.

bottom of page