top of page

Bijeenkomst 70 jaar Stichting 1940-1945

Op 27 juni 2015 jl. bestond Stichting 1940-1945 70 jaar.

 

Ter gelegenheid hiervan vond op die dag een feestelijke bijeenkomst plaats in het bijzijn van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix voor personeel, oud personeel, vrijwilligers, oud vrijwilligers en genodigden.

 

Ter gelegenheid van het zeventigjarig bestaan van Stichting 1940-1945 is in samenwerking met de Universiteit Utrecht een bijzondere leerstoel ingesteld: Stichting 1940-1945: geschiedenis en betekenis van verzet tegen onderdrukking en vervolging.

 

Tijdens de bijeenkomst werd de nieuwe hoogleraar geintroduceerd, dr. Ismee Tames, die naast deze nieuwe functie als directeur onderzoek verbonden is aan het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies.

Tevens werd de in opdracht van de Stichting door Erik Willems en Gerard Nijssen gemaakte documentaire over de geschiedenis van de Stichting "Wij zullen voor hen zorgen" vertoond.

 

Het hoogtepunt was de uitreiking door Jan Driever van het eerste exemplaar van het boek "De onderlinge belofte, Zeventig jaar Stichting 1940-1945" aan Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix.

 

Het boek vertelt de geschiedenis van Stichting 1940-1945 over de afgelopen 70 jaar en is geschreven door Jan Driever m.m.v. Onno Sinke.

Het geheel werd muzikaal omlijst door Margriet Eshuis en Maarten Peters, de groep Frommermann en Roger Moreno met zijn band Tabor.

 

De dag werd afgesloten met een receptie.

bottom of page